Placinte cu dovleac de post
Reteta culinara Placinte cu dovleac de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Placinte cu dovleac de post
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinte cu dovleac de post
Daca sunteti iubitori de dovleac si va place sa il consumati in aceasta perioada, va recomand si aceste placinte de post. Umplutura am imbunatati-o cu aroma de scortisoara, putin gem si a iesit o bunatate. Placintele servite calde, mai ales in aceasta perioada, nu pot fi decat o incantare. Merg bine cu un ceai, o cana de vin fiert sau o cana de lapte pentru cei care nu tin post. La mine in bucatarie miroase prea bine, asa ca va indemn sa le faceti si voi.
INGREDIENTE
Ingrediente Placinte cu dovleac de post
Pentru aluat: 500 gr faina 320 ml apa minerala 1 plic drojdie uscata (7 gr) 2 linguri zahar brut 20 ml ulei de cocos topit 15 ml ulei de floarea soarelui esenta de vanilie esenta de portocale un praf de sare Pentru umplutura: 700 gr dovleac curatat 1 lingurita ulei de cocos 3 linguri gem de gutui cu pere 2 linguri zahar brut 1 lingurita scortisoara
500 gr faina
320 ml apa minerala
1 plic drojdie uscata (7 gr)
2 linguri zahar brut
20 ml ulei de cocos topit
15 ml ulei de floarea soarelui
esenta de vanilie
esenta de portocale
un praf de sare
700 gr dovleac curatat
1 lingurita ulei de cocos
3 linguri gem de gutui cu pere
2 linguri zahar brut
1 lingurita scortisoara