placinte cu faina fara gluten

Reteta culinara placinte cu faina fara gluten din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci placinte cu faina fara gluten

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare placinte cu faina fara gluten

500 gr faina 1 buc ou 10 lingura untura 400 ml lapte drajdie cat o nuca sare 500 gr branza de burduf sau cartofi fierti ulei pentru prajit

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.

Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca pe calorifer sau in patura la cad.

Intre timp se pun cartofii la fiert . Cand sunt fierti se strecoara se zdrobesc se condimenteaza cu sare si ulei apoi se lasa la racit. .

Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza de burduf sau cartoful ( depinde cu ce se doreste a se umple) apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.

Ingrediente placinte cu faina fara gluten

500 gr faina

1 buc ou

10 lingura untura

400 ml lapte

drajdie cat o nuca

sare

500 gr branza de burduf sau cartofi fierti

ulei pentru prajit

Categorii