Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Reteta culinara Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Aceste plăcinte sunt minunate, pot fi servite atât la micul dejun, cât și la cină, calde sau reci. Merg perfect cu niste legume proaspete, rosii, ardei, castraveti...sau chiar iaurt. Merită încercat.
1 kg de cartofi 50 g branza sare piper 2 oua patrunjel verde 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 1 lg ulei de măsline felii de sunca Cașcaval rasCartofii se spala si se pun la fiert cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Această operație se poate face cu o zi înainte.
Dați cartofii prin răzătoarea cu găuri mari. Brânza se pune pe răzătoarea cu găuri mici și se pune peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust. Separat batem ouale ca la omleta, adaugam patrunjelul verde tocat, amestecam si apoi turnam peste cartofi. Adăugați un lg de ulei de măsline. Amesteca totul bine cu o spatula. La final se adauga faina si praful de copt. Amesteca bine.
Se pune tigaia pe foc si se stropeste usor cu putin ulei.
Cu mainile umede, luam compozitia de cartofi, o punem in tava si o intindem apasand cu degetele, astfel incat sa acopere suprafata tigaii. Pune branza rasa si sunca. Se mai ia o bucată de aluat, se așează peste șuncă și se întinde cu degetele astfel încât să acopere toată suprafața plăcintei dedesubt.
Se lasa la copt aproximativ 3-4 minute la foc mediu, apoi se intoarce placinta cu o spatula larga. Lăsați-l pe cealaltă parte să se rumenească, eventual întoarceți-l din nou dacă este necesar.
La fel se procedează cu restul compoziției. În funcție de cât de mari sunt plăcintele, se vor obține mai mult sau mai puțin.
Scoate-le pe o farfurie, taie-le in patru daca sunt prea mari sau lasa-le intregi.
Serviți cu roșii, castraveți sau ce doriți.
Poftă bună!
Ingrediente Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
1 kg cartofi
50 g cascaval
sare, piper
2 oua
patrunjel verde
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
1 lg ulei de masline
felii de sunca
cascaval ras