Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Reteta culinara Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
Am vazut aceasta reteta la Mirela si mi s-a parut interesanta. Sunt delicioase și recomand cu căldură aceste plăcinte.
1 kg de cartofi 80 g de brânză sare piper 2 oua patrunjel verde o lingura de ulei de masline 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt ulei pentru tava unsa felii de sunca Cașcaval rasCartofii se spala si se pun la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Dați cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adăugați brânza pe răzătoarea cu găuri mari. Se adauga sare si piper dupa gust. Separat, batem ouale ca la omleta si le adaugam peste cartofi. Se adauga patrunjelul verde tocat si o lingura de ulei de masline. Se amestecă totul bine cu o spatulă. La final adaugam faina si praful de copt si amestecam bine.
Punem tigaia pe foc si o ungem cu putin ulei. Cu mainile umede se rupe compozitia de cartofi, se pune in tigaie si se intinde apasand cu degetele, astfel incat sa acopere suprafata tigaii. Se presară cu brânză rasă și se așează feliile de șuncă. Rupeți încă o bucată de aluat, puneți-o peste șuncă și întindeți-o cu degetele, astfel încât să acoperiți toată suprafața plăcintei dedesubt. Se lasa sa fiarba cam 3-4 minute la foc mediu, apoi se intoarce placinta cu o spatula larga (eu am rasturnat placinta intr-o alta tigaie incinsa). Se lasa sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Procedați la fel cu restul compoziției. Scoateți plăcintele pe o farfurie, tăiați-le în patru dacă sunt prea mari sau lăsați-le întregi. Serviți-le cu o salată de roșii.
Ingrediente Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval
1 kg cartofi
80 g cașcaval
sare, piper
2 ouă
patrunjel verde
o lingură ulei de măsline
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
ulei pentru uns tava
felii de șuncă
cașcaval ras