Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola - Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola: Curăță și feliază ceapa întreagă

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

 

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola, un deliciu ușor și rapid. Iată cum poți pregăti un aperitiv rapid din numai 3 ingrediente de bază. Te vei bucura de o textura crocantă combinată cu cremozitatea brânzei gorgonzola. Un deliciu! Pentru aceste Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola ai nevoie de doar câteva ingrediente: aluat foietaj, ceapă și brânză gorgonzola.

Ingrediente Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola: Foietaj 1 foaie 200 gr brânză gorgonzola cremoasă Oțet balsamic 6 lingurițe Ulei de măsline 6 lingurițe 2-3 cepe roșii potrivite Cimbru proaspăt

Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:

Curăță și feliază ceapa întreagă. 

Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt.

Pune câte o linguriță de ulei de măsline, apoi câte o linguriță de oțet balsamic pe hârtia de copt. Adaugă sare și piper deasupra.

Așază felii de ceapă peste uleiul de măsline.

Taie aluatul în 6 porții egale. Așază câte o fâșie de aluat peste ceapă și presează ușor marginile cu ajutorul unei furculițe, apoi înțeapă ușor fiecare plăcintă.

Coace plăcintele formate în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc frumos.

Scoate plăcintele din cuptor și așază deasupra fiecăreia câte o lingură de brânză gorgonzola. Garniseste plăcintele cu crenguțe de cimbru.

Servește plăcintele cu mare poftă, sunt savuroase!

Ingrediente Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Ingrediente Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:

Foietaj 1 foaie

200 gr brânză gorgonzola cremoasă

Oțet balsamic 6 lingurițe

Ulei de măsline 6 lingurițe

2-3 cepe roșii potrivite

Cimbru proaspăt

Categorii