Placinte la tigaie

Reteta culinara Placinte la tigaie din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placinte la tigaie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placinte la tigaie

 

Vazusem aceste placinte intr-un scurt filmulet pe Instagram. L-am salvat imediat pentru a le pregati si eu, aratand foarte bine. Asa ca le-am pregatit si au iesit super bune. Copiii le-au servit chiar si cu nutella.

300 ml apa calduta 300 ml lapte caldut 1 lgt zahar 7 g drojdie uscata 850 g faina alba 1 lgt sare nutella 50 g unt + patrunjel tocat

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit cca 2 ore.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se mai framanta usor daca este nevoie cu putina faina apoi se taie in bucati potrivite. Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul in forma rotunda si subtire.

Se pune in tigaia incinsa unsa cu putin ulei si se lasa pe o parte pana se coace apoi se intoarce pe partea cealalta. La fel se procedeaza cu fiecare bucata de aluat. Aceste se vor umfla ca un balon in timpul coacerii.

Intr-o cratita se topeste untul, se lasa sa se raceasca usor apoi se adauga patrunjelul tocat. Se ung placintele cu acest amestec.

Se pot servi si cu nutella.

Pofta buna!

Ingrediente Placinte la tigaie

300 ml apa calduta

300 ml lapte caldut

1 lgt zahar

7 g drojdie uscata

850 g faina alba

1 lgt sare

nutella

50 g unt + patrunjel tocat

Categorii