Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite
Reteta culinara Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite
Acest aperitiv este foarte bun, se poate servi atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent la ce oră din zi preferați să-l serviți, este ideal.
1 kg de cartofi sare, piper dupa gust 1 lgt boia dulce 1 lgt maghiran uscat 1 lgt condiment pentru cartofi 2 oua patrunjel verde tocat făină la nevoie batoane de brânză afumată putin ulei pentru prajitFierbeți cartofii curățați în apă cu puțină sare. Este de preferat să fierbeți cartofii cu o zi înainte. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul.
Adăugați sare, piper, boia de ardei, maghiran și condimente pentru cartofi.
Se bat ouăle separat și se amestecă cu pătrunjelul verde tocat. Se toarnă peste cartofi și se amestecă cu mâna. Adăugați 3-4 lbs de făină sau după cum este necesar pentru a obține un aluat bine frământat, dar nu prea tare.
Brânza afumată se taie în bețișoare.
Asezati o parte din compozitie pe o tava de copt si nivelati-o intr-un cerc cu grosimea de 0,5 cm. Asezati betisoarele de branza in asa fel incat la sfarsit sa fie taiate triunghiuri si un baton de branza sa fie in mijlocul triunghiului. Deasupra se intinde amestecul de cartofi si se taie in triunghiuri.
Luați fiecare plăcintă, strângeți puțin marginile și apoi puneți-o în tigaia încinsă cu ulei, la prăjit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda.
Scoateți pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și apoi serviți cu o salată de legume sau sos de iaurt.
Poftă bună!
Ingrediente Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite
1 kg cartofi
sare, piper dupa gust
1 lgt boia dulce
1 lgt maghiran uscat
1 lgt condimente pentru cartofi
2 oua
patrunjel verde tocat
faina cat este necesar
betigase de cascaval afumat
putin ulei pentru prajit