Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Reteta culinara Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

 

Acest aperitiv este foarte bun, se poate servi atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent la ce oră din zi preferați să-l serviți, este ideal.

1 kg de cartofi sare, piper dupa gust 1 lgt boia dulce 1 lgt maghiran uscat 1 lgt condiment pentru cartofi 2 oua patrunjel verde tocat făină la nevoie batoane de brânză afumată putin ulei pentru prajit

Fierbeți cartofii curățați în apă cu puțină sare. Este de preferat să fierbeți cartofii cu o zi înainte. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul.

Adăugați sare, piper, boia de ardei, maghiran și condimente pentru cartofi. 

Se bat ouăle separat și se amestecă cu pătrunjelul verde tocat. Se toarnă peste cartofi și se amestecă cu mâna. Adăugați 3-4 lbs de făină sau după cum este necesar pentru a obține un aluat bine frământat, dar nu prea tare.

Brânza afumată se taie în bețișoare.

Asezati o parte din compozitie pe o tava de copt si nivelati-o intr-un cerc cu grosimea de 0,5 cm. Asezati betisoarele de branza in asa fel incat la sfarsit sa fie taiate triunghiuri si un baton de branza sa fie in mijlocul triunghiului. Deasupra se intinde amestecul de cartofi si se taie in triunghiuri. 

Luați fiecare plăcintă, strângeți puțin marginile și apoi puneți-o în tigaia încinsă cu ulei, la prăjit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda.

Scoateți pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și apoi serviți cu o salată de legume sau sos de iaurt.

Poftă bună!

Ingrediente Placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

1 kg cartofi

sare, piper dupa gust

1 lgt boia dulce

1 lgt maghiran uscat

1 lgt condimente pentru cartofi

2 oua

patrunjel verde tocat

faina cat este necesar

betigase de cascaval afumat

putin ulei pentru prajit

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ