Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc, apoi se rulează. Se prind cu scobitori. Se aşază ruladele într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei. Se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă un pahar cu apă şi un pahar cu vin alb, se dă la cuptor cam 30 de minute la foc iute, să se rumenească un pic. Între timp, se spală şi se curăţă cartofii şi merele, cartofii se taie pe lungime, în mai multe feliuţe, iar merele felii mai groase. Se scoate tava, se întorc ruladele pentru a se rumeni şi pe partea cealaltă. Se adaugă merele şi cartofii. Se presară şi peste ele sare şi mirodenii şi se mai adaugă apă, apoi se continuă coacerea la foc iute, până se rumenesc toate. Timp de pregătire: 15min Timp de coacere: aprox 2h Porţii: 4 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/platou-de-toamna-cu-rulada-de-porc-mere.html

Ingrediente Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

600 g carne de porc

4 cârnaţi grill

Puţin ulei

6 cartofi mari

3 mere

o linguriţă amestec mirodenii: cimbru

cimbrişor

oregano

boia dulce

rozmarin

3 pahare apă

1 pahar vin alb

Castraveciori muraţi de casă

Categorii