Platou festiv, pentru revelion
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Platou festiv, pentru revelion
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Platou festiv, pentru revelion
Ideea acestei rețete de platou festiv cu aperitive pentru revelion mi-a venit la Crăciun, când de asemenea, pregătisem, ca de obicei, un platou special. Cred că mai erau câteva preparate, dar marea majoritate au fost repetate și pentru acest platou, de revelion. Dintotdeauna mi-a plăcut să pregătesc aperitive drăguțe și gustoase, făcute cu puțin timp înainte de evenimentul respectiv, ca să fie proaspete. Nici măcar pe vremuri, când pretențiile multora se limitau la felii de: salam, cașcaval, tobă, sângerete, telemea și alte bunătăți înșirate pe farfurii, nu prea procedam astfel, ci pregăteam platouri cu aperitive speciale, apreciate de toți invitații. Dovada acestei obișnuințe este că majoritatea acestor preparate se găsesc de ceva timp în lista mea de aperitive, pentru că de obicei nu încerc rețete noi atunci când am invitați. Mai întâi experimentez singură și abia după aceea le pun pe masă, în platouri, în fața musafirilor. Este modul meu de a le onora prezența în casa noastră... Am pregătit două platouri aproximativ similare, pentru că nu-mi încăpeau toate preparatele pe unul singur. Pentru rețete, vă invit să urmați link-urile din rețetarul meu. Acolo sunt date și toate ingredientele necesare, cu mai multă exactitate decât aici.
Ingrediente Platou festiv, pentru revelion
10 felii de jambon
12 linguri încărcate de salată de boeuf
6 ouă, pentru umplut (12 jumătăți)
6 roșii mari, pentru umplut
6 roșii cherry, pentru buburuze (12 jumătăți)
6 felii de cașcaval
6 felii de șuncă presată
12 chifteluțe de porc și 12 roșii cherry
chifteluțe de porc
10-12 linguri de salată de vinete cu maioneză
umplutură din cremă de brânză (pentru buburuze)
umplutură de telemea, ouă și jambon, pentru rulourile de cașcaval
100 grame de telemea de vaci, 1 cartof fiert și 50 grame de unt (pentru oamenii de zăpadă)
Pentru decor:
8-10 foi de salată verde creață
5-6 linguri încărcate de maioneză
măsline feliate
morcovi fierți
1 ardei capia
piper boabe