''Pokemoni'' cu ciocolata alba si neagra
Reteta culinara ''Pokemoni'' cu ciocolata alba si neagra din categoria Prajituri. Cum sa faci ''Pokemoni'' cu ciocolata alba si neagra
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare ''Pokemoni'' cu ciocolata alba si neagra
Uneori prietenii imi dau idei cum sa-mi ''botez fonfleurile'', deci uite ca asa au aparut Pokemonii romanesti cu ciocolata belgiana :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
foaie de bezea cu nuca 4 albusuri un praf de sare 200 g zahar 200 g nuca prajita si macinata Mousse de ciocolata alba Callebaut 2 galbenusuri 1 lingura zahar pudra 80 ml lapte cu 3,5% grasime 150 g ciocolata alba Callebaut 10 g gelatina+ 30 ml apa rece 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer Mousse de ciocolata neagra Callebaut 2 galbenusuri 1 lingura zahar pudra 80 ml lapte cu 3,5 % grasime 150 g ciocolata neagra Callebaut 10 g gelatina + 30 ml apa rece 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer Pentru stratul de mijloc piersici din compot taiate cubulete mici 150 ml sirop de piersici ( eu am facut asta toamna din piersici de toamna, puteti inlocui cu apa+ zahar) 400 ml apa 2 pliculete de top gel Forme de silicon, diverse marimi si forme sau se poate face si intr-o singura forma de tort, la alegereFoaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat 10 min apoi am redus focul spre mic lasand sa se usuce foaia de bezea cu nuca. Am scos din cuptor si am decupat rotunduri la dimensiunea formelor.
Frisca : 500 ml smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o lejer, apoi am impartit-o in doua, pentru fiecare mousse in parte.
Mousse de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata alba. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se ma iraceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura compozitia si am pus in fiecare forma ( am avut un numar de 26 forme diverse). Am dat la congelator formele cca 15 min.
Cat timp au stat formele la congelator, am taiat piersicile cubulete mici si intr-un ibric am pus siropul, apa si continutul pliculetelor Top gel. Am pus pe foc ibricul si am fiert pana a inceput sa se ingroase, apoi am amestecat bine sa se mai raceasca. Am scos formele de la congelator, am asezat un strat de cubulete de piersica in fiecare forma, apoi am turnat un strat de sirop fiert. Am lasat formele pe masa cat timp am facut mousse-ul de ciocolata neagra, se intareste foarte repede.
Mousse de ciocolata neagra :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata neagra. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se mairaceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura din compozitie si am pus in fiecare forma, la final am pus un cerculet de bezea cu nuca, am apasat usor sa se faca aderenta. Am dat formele la congelator pentru cel putin 7-8 ore sau peste noapte. cand sunt bine congelate se scot usor din forme, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se pot servi sau se pot servi si asa inghetate, gen inghetata . Sub orice forma este un desert delicios.
Ingrediente ''Pokemoni'' cu ciocolata alba si neagra
foaie de bezea cu nuca
4 albusuri
un praf de sare
200 g zahar
200 g nuca prajita si macinata
Mousse de ciocolata alba Callebaut
2 galbenusuri
1 lingura zahar pudra
80 ml lapte cu 3,5% grasime
150 g ciocolata alba Callebaut
10 g gelatina+ 30 ml apa rece
250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
Mousse de ciocolata neagra Callebaut
2 galbenusuri
1 lingura zahar pudra
80 ml lapte cu 3,5 % grasime
150 g ciocolata neagra Callebaut
10 g gelatina + 30 ml apa rece
250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
Pentru stratul de mijloc
piersici din compot taiate cubulete mici
150 ml sirop de piersici ( eu am facut asta toamna din piersici de toamna, puteti inlocui cu apa+ zahar)
400 ml apa
2 pliculete de top gel
Forme de silicon, diverse marimi si forme sau se poate face si intr-o singura forma de tort, la alegere