Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola - Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola: Într-o cratiță mare.

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

 

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola: 4 căni de lapte gras 1 cană de mălai grisat 50 g unt 1 linguriță de sare 40 g parmezan ras Pentru mixul de ciuperci: 3 ciuperci portobello 150 g hribi congelați Sare și piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingură oțet balsamic 1 cățel de usturoi Câteva fire de cimbru proaspăt 100 g brânză gorgonzola

Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet. Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul, în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când mămăliga începe să se îngroașe. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine.

Între timp, pregătiți mixul de ciuperci. Curățați și tăiați ciupercile portobello și hribii în felii subțiri.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi mărunțit. Căliți-l ușor până când devine ușor auriu și aromat. Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și căliți-le până când devin moi și încep să se rumenească ușor. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați oțetul balsamic și cimbrul proaspăt și amestecați bine.

Când mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă sau o formă unsă cu unt. Nivelați-o cu o spatulă și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute. Distribuiți mixul de ciuperci peste mămăligă, apoi sfărâmați brânza gorgonzola deasupra.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească ușor.

Scoateți polenta din cuptor și serviți-o caldă, garnisită cu ierburi proaspete, dacă doriți.

Poftă bună!

Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

4 căni de lapte gras

1 cană de mălai grisat

50 g unt

1 linguriță de sare

40 g parmezan ras

Pentru mixul de ciuperci:

3 ciuperci portobello

150 g hribi congelați

Sare și piper

2-3 linguri ulei de măsline

1 lingură oțet balsamic

1 cățel de usturoi

Câteva fire de cimbru proaspăt

100 g brânză gorgonzola

Categorii