Porc Adobo - reteta filipineza

Reteta culinara Porc Adobo - filipineza din categoria Mancaruri cu carne. Specific Filipine. Cum sa faci Porc Adobo - reteta filipineza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Porc Adobo - reteta filipineza

 

Este considerata ca mancarea traditionala nationala in Filipine. Un plat delicios si foarte parfumat pe care vi-l recomand cu caldura. Este o mancare care se conserva foarte bine si de aceea alpinistii sau calatorii o iau cu ei pe drum. Conservarea lunga este datorata gatirii in otet care are calitatea de a distruge bacteriile. Aceasta metoda de gatire in otet este foarte des folosita si este foarte populara in Filipine . Carnea, fructele sau legumele sunt gatite intr-o marinada din otet, sos soia, foi de dafin si usturoi Am folosit un sos soia dark/black cu ciupeci de aceea culoarea carnii este inchisa, puteti folosi un sos soia normal deschis/light pentru o culoare mai deschisa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/porc-adobo-reteta-filipineza.html

Ingrediente Porc Adobo - reteta filipineza

500-600 g ceafa de porc fara oase si grasime

2 cepe esalota

2 catei de usturoi

12 cl de apa

12 cl de otet de orez

10 cl de sos soia

2 linguri de ulei vegetal

1/2 lingurita ulei de susan

2 foi de dafin

1 felie fina de ghimbir cu tot cu coaja

piper negru proaspat macinat

sare de mare

verdeata tocata

Categorii