Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Carnea de porc spalata si curatata se taie bucati de 100 gr. (3 la portie) si pune la fiert in apa cu sare. Ceapa si morcovii curatati se taie cubulete.Fasolea alba muiata cateva ore in prealabil se fierbe. Lintea se fierbe.Soia boabe muiata in prealabil se fierbe. Nautul si fasolea la conserva se scurg de apa din conserva si se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se toaca. Cand carnea este aproape fiarta se scoate si se pastreaza supa. Fasolea si soia se scurg de apa cand sunt fierte. Ceapa si morcovii se soteaza in ulei cu supa din carne, cand s au muiat se adauga pasta de tomate si rosiile din conserva si ardeii tocati, impreuna cu toate condimentele. Se asaza carnea intr o tava inalta,sau intr o caserola sau in vase mici de lut in portii individuale. Peste carne se asaza cele 5 feluri de boabe amestecate,se adauga sosul si supa de la carnea de porc, atat cat este nevoie sa cuprinda carnea si fasolea. Se dau la cuptor, acoperite, sa scada usor, iar spre sfarsit se lasa descoperite ca sa se rumeneasca putin.

Ingrediente Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Pentru 10 portii:

Coasta de porc si burta 3 kg

fasole alba 200 gr

fasole rosie conserva 300gr

naut conserva 300gr

linte 500 gr

soia boabe 100 gr

rosii conserva 500gr

pasta de tomate 100 gr

ceapa rosie 200gr

morcovi 100gr

sare

piper

paprika

foi de dafin

chimen

usturoi 50gr

ardei iuti tocati

ulei vegetal 100ml

patrunjel verde

Categorii