Portofele cu urzici, de post
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Portofele cu urzici, de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Portofele cu urzici, de post
Din seria „portofelelor”, după cele cu cartofi, varză călită și ciuperci, fiind în post, m-am gândit să fac și portofele umplute cu urzici. Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut. Din ingredientele de mai jos au rezultat 27 “portofele”, 26 mai mici, făcute cu forma de colțunași și una mai mare, modelată cu mâna.
Ingrediente Portofele cu urzici, de post
Pentru aluat:
250 g făină albă
10-15 g drojdie proaspătă
1/2 linguriță de zahăr
1/2 praf de sare
1 lingură de ulei
apă caldă
Pentru umplutură:
150-200 g urzici
1 ceapă medie
1-2 căței de usturoi
ulei pentru călit ceapa
sare, după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce (opțional)
ulei pentru prăjit „portofelele”