Portofele cu urzici, de post

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Portofele cu urzici, de post

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Portofele cu urzici, de post

 

Din seria „portofelelor”, după cele cu cartofi, varză călită și ciuperci, fiind în post, m-am gândit să fac și portofele umplute cu urzici. Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut. Din ingredientele de mai jos au rezultat 27 “portofele”, 26 mai mici, făcute cu forma de colțunași și una mai mare, modelată cu mâna.

Ingrediente Portofele cu urzici, de post

Pentru aluat:

250 g făină albă

10-15 g drojdie proaspătă

1/2 linguriță de zahăr

1/2 praf de sare

1 lingură de ulei

apă caldă

Pentru umplutură:

150-200 g urzici

1 ceapă medie

1-2 căței de usturoi

ulei pentru călit ceapa

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce (opțional)

ulei pentru prăjit „portofelele”

Categorii