Porumbei cu arpagic caramelizat

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Porumbei cu arpagic caramelizat

1. Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci. Se pun la fiert in apa cu sare, in care am pus 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi si un morcov, pana se inmoaie carnea (eu i-am fiert la oala cu presiune). 2. Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat, scurs bine. Se scoate arpagicul pe o farfuriuta, se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar. Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper, dupa gust. Se servesc porumbeii calzi, stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat. Pofta buna!

Ingrediente Porumbei cu arpagic caramelizat

2 porumbei tineri

2 foi de dafin

2 catei de usturoi

sare

piper

un morcov

250 g arpagic murat

100 ml vin rosu

o lingura de zahar

50 ml supa (in care au fiert porumbeii)

50 ml ulei

Categorii