Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓

Timp de preparare 4 ore si 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Intr-o oala se pune rasolul de vita taiat in bucati grosiere, se acopera cu apa rece, se pune sare si se aduce la fierbere. Se ia spuma care s-a format.

Apoi se adauga ceapa decojita, morcovii si napii, curatati si taiati in bucati grosiere. Se adauga telina taiata in jumatate si prazul taiat in bucați de 15 cm.

Adaugati apa daca este necesar, precum si buchetul garni. Acoperiti vasul si gatiti la foc mic timp de 3 ore.

Dupa acest timp, frecati osul cu maduva cu sare grunjoasa (aceasta va impiedica evadarea maduvei). Puneti-l in oala cu legumele și gatiți din nou timp de 30 de minute la foc mediu.

Se curata si se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apă clocotita timp de aproximativ 15 minute.

Serviti cartofii cu pot-au-feu. Gata!

Ingrediente Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

750 gr de rasol de vita

3 cepe

1 telina

3 morcovi

2 fire de praz

2 napi

2 cartofi

1 ous cu maduva

1 buchet garni

apa

sare

sare grunjoasa

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca