Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓
Instructiuni de preparare Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Intr-o oala se pune rasolul de vita taiat in bucati grosiere, se acopera cu apa rece, se pune sare si se aduce la fierbere. Se ia spuma care s-a format.
Apoi se adauga ceapa decojita, morcovii si napii, curatati si taiati in bucati grosiere. Se adauga telina taiata in jumatate si prazul taiat in bucați de 15 cm.
Adaugati apa daca este necesar, precum si buchetul garni. Acoperiti vasul si gatiti la foc mic timp de 3 ore.
Dupa acest timp, frecati osul cu maduva cu sare grunjoasa (aceasta va impiedica evadarea maduvei). Puneti-l in oala cu legumele și gatiți din nou timp de 30 de minute la foc mediu.
Se curata si se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apă clocotita timp de aproximativ 15 minute.
Serviti cartofii cu pot-au-feu. Gata!
Ingrediente Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
750 gr de rasol de vita
3 cepe
1 telina
3 morcovi
2 fire de praz
2 napi
2 cartofi
1 ous cu maduva
1 buchet garni
apa
sare
sare grunjoasa