Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu. Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe. Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu. Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!

Ingrediente Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

4 oua

1 varf de cutit cu sare

200g zahar (sau mai mult

daca va place mai dulce)

2 plicuri zahar vanilat

esenta de vanilie

esenta de rom

250g iaurt cu gust de caise

125g unt la temperatura camerei

200g faina

1 plic praf de copt

2 linguri cacao

350g cirese

5 caise

Categorii