Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Boema cu crema fina de branzica

1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece pana se intaresc. Galbenusurile se ung cu ulei si apoi se incorporeaza in albusuri. Cerneți făina cu cacao și praful de copt apoi încorporați cu grijă în amestec. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și apoi coaceți aproximativ 20 de minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit în prealabil. Tăiați partea de sus a hârtiei în 2 părți egale. 2 Se prepara crema amestecand smantana cu zaharul si branza de vaci, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se fierbe apa si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa sa se raceasca.Se asambleaza prajitura intr-o forma mai mica asezand primul blat, apoi siropeaza usor deasupra se toarna crema, se aseaza al 2-lea blat si insiropat usor, se presara usor cu mana si se lasa la racit 2 ore. 3 Pregătiți așa sosul de cacao, puneți-l într-o cratiță cu fund dublu, zahărul pudră și mierea topită, amestecând continuu timp de 10 minute. Adaugam cacao si apoi stingem focul si adaugam putin unt, amestecand energic pana terminati toata cantitatea de unt. Se toarnă șerbetul fierbinte peste prăjitura tăiată cubulețe. Se decorează cu frișcă și pudră de cacao. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Blat:

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

3 linguri de cacaoa

3 linguri de ulei

3 linguri apa rece

un praf de sare

un pliculet praf de copt

Crema:

400 g smantana

300 g branza dulce de vaci

150 g zahar pudra

un plic (10g) de gelatina

2 pliculete zahar vanilat.

Sirop:

200 g apa

150 g zahar

vanilie

serbet

cacao

250 g zahar pudra

2 linguri de miere

o lingurita cacao

100 g unt

Decor:

frisca

Categorii