Prajitura cardinal
Instructiuni de preparare Prajitura cardinal
Primadata se preparta masa din galbenusuri. Galbenusurile , cele doua oua intregi ,vanilia si zaharul tos se mixeaza pina cind masa devine f.deschisa lla culoare, pufoasa, aproape pina cind volumul s-a dublat.
In continuare se adaoga faina amestecata cu praful de copt si totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt. In continuare se bat albusurile spuma , se adaoga zaharul si se mixeaza pina cind spuma nu mai este fluida.Daca recipientul se inclina, spuma trebuie sa ramina tare,fara sa fie fluida.
Din masa de spuma, se traseaza 4 rinduri cu ajutorul unei linguri sau unui cornet pt.spritat. Totul se introduce la cuptorul preincins la 180°C. pt.ca 15 minute.
Dupa coacere se scoate si se pune cu tava dorect pe un serevet de bucatarie ud. Dupa ca 10 minute. se scoate din tava cu ajutorul hirtiei de copt si hirtia se trage jos de pe blat.si acesta se puna sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Ingrediente Prajitura cardinal
masa din albus:
8 albusuri
180 g zahar tos
masa din galbenusuri:
8 galbenusuri
2 oua intregi
60 g zahar tos
1 lc praf.copt
50 g faina grisata
aroma de vanilie
umplutura:
500ml frisca lichida
2 pac.FRISCA FIX
aroma la dorinta sau ceva fructe pasate
marmelada/gem