Prajitura carnaval venetian
Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.
Instructiuni de preparare Prajitura carnaval venetian
Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.
Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).
Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .
Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.
Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.
Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.
Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate. Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.
Ingrediente Prajitura carnaval venetian
4 oua
-160 g zahar
200 g faina
6 linguri apa
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
1plic zahar vanilat
100 g ciocolata amaruie
200 g crema ciocolata Finetti sau Nutella
100 g unt sau margarina
80 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri lapte
100 g nuci macinate
10 biscuiti sfaramati marunt
coaja rasa de portocala
300 g frisca
150 g nuci
4 linguri zahar
2 linguri zahar pudra
1 plic intaritor de frisca
200ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom 2 linguri lapte
bombonele
margeluse colorate