Prajitura carnaval venetian

Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura carnaval venetian

Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.

Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).

Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .

Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.

Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.

Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.

Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate. Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.

Ingrediente Prajitura carnaval venetian

4 oua

-160 g zahar

200 g faina

6 linguri apa

2 linguri ulei

1 plic praf de copt

1plic zahar vanilat

100 g ciocolata amaruie

200 g crema ciocolata Finetti sau Nutella

100 g unt sau margarina

80 g zahar

3 linguri cacao

4 linguri lapte

100 g nuci macinate

10 biscuiti sfaramati marunt

coaja rasa de portocala

300 g frisca

150 g nuci

4 linguri zahar

2 linguri zahar pudra

1 plic intaritor de frisca

200ml apa

2 linguri zahar

esenta de rom 2 linguri lapte

bombonele

margeluse colorate

Categorii