Prajitura Chinezoaica

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Chinezoaica

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva. In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt, nuca macinata si treptat albusurile batute spuma; amestecam usor pana se incorporeaza tot. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute. Cand se desprinde de pe margini, se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri. Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul bezelei devine mat si se intareste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacao, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam continuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit, iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca. Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita, treptat, la microunde putem forma stelute - cu varful unei scobitori. Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim. Reteta o am pescuita de la Laura Adamache, the best cook!

Ingrediente Prajitura Chinezoaica

Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata multa!

Blat:

6 oua

200 gr unt

180 gr zahar to

140 gr faina

1 lingurita rasa praf de copt

150 gr nuca macinata

170 gr zahar pudra

Glazura:

50 gr unt

6 linguri zahar

6 linguri cacao

6 linguri lapte

Decor: ciocolata alba

Categorii