Prajitura chinezoaica

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura chinezoaica

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete. Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta. Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei. La final adaugam esenta de vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute. Glazura: Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc. Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform. Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra. O lasam sa se raceasca, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

Ingrediente Prajitura chinezoaica

Pentru blat:

5 albusuri

200 gr unt

150 gr zahar pudra

200 gr nuca

2 linguri cacao

60 gr faina

1 lingurita praf de copt

2 lingurite esenta de vanilie

un praf de sare

Pentru glazura:

5 galbenusuri

100 gr zahar pudra

30 gr ciocolata cu lapte

Categorii