Prajitura cremoasa cu fructe

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cremoasa cu fructe

Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar, scortisoara si 2-3 picaturi de vanilie. In alt vas amestecam branza ricotta cu 2 linguri de zahar, oul si esenta de vanilie. Intindem foaia de placinta in tava impreuna cu hirtia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, asezam feliile de pere, turnam deasupra crema, presaram simburii de nuca rupti bucatele si stafidele, indoim usor fara sa apasam prea tare marginile foii de placinta si introducem in cuptorul incins. Coacem 15-20 de minute la 180 grade C. Zaharul poate fi inlocuit cu miere de albine, perele cu piersici sau mere, iar ricotta cu mascarpone, in functie de sezon si gust. In sezonul cald eu inlocuiesc perele cu piersici si servesc prajitura cu inghetata de vanilie deasupra. Pofta buna tuturor!

Ingrediente Prajitura cremoasa cu fructe

1 foaie placinta

250 gr branza ricotta

3 linguri zahar

1 ou

3 pere

esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara macinata

miez de nuca

stafide.

Categorii