Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Reteta culinara Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Prajitura aceasta este deosebita prin combinatia de aluat fraged, care este usor sfaramicios si bezeaua cu ciocolata combinata cu fructele de ananas. Datorita aluatului fraged, fructele se opresc din migrarea lor catre baza prajiturii conferind astfel si un aspect placut prajiturii.
Ingrediente Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Pentru aluatul fraged:
2 galbenusuri
150 g zahar
150 g unt (65%)
150 ml iaurt de baut
2 lingurite esenta de vanilie
500 g faina
un praf sare
1/2 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru bezeaua cu ciocolata:
8 albusuri
8 linguri zahar
un praf sare
zeama de la 1/2 lamaie
200 g ciocolata mixta(alba + neagra)
250 ml smantana pentru frisca
8 linguri faina
8 linguri pesmet
1/2 plic praf de copt
500 g compot de ananas(fructele)
Pentru topping:
siropul de la compot
2 linguri amidon
1 lingura zahar