Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

Reteta culinara Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

 

Prajitura aceasta este deosebita prin combinatia de aluat fraged, care este usor sfaramicios si bezeaua cu ciocolata combinata cu fructele de ananas. Datorita aluatului fraged, fructele se opresc din migrarea lor catre baza prajiturii conferind astfel si un aspect placut prajiturii.

Ingrediente Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

Pentru aluatul fraged:

2 galbenusuri

150 g zahar

150 g unt (65%)

150 ml iaurt de baut

2 lingurite esenta de vanilie

500 g faina

un praf sare

1/2 plic praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru bezeaua cu ciocolata:

8 albusuri

8 linguri zahar

un praf sare

zeama de la 1/2 lamaie

200 g ciocolata mixta(alba + neagra)

250 ml smantana pentru frisca

8 linguri faina

8 linguri pesmet

1/2 plic praf de copt

500 g compot de ananas(fructele)

Pentru topping:

siropul de la compot

2 linguri amidon

1 lingura zahar

Categorii