Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine
Reteta culinara Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine
Cam lung titlul, dar nu stiu cum sa ii spun altfel. Este o prajitura foarte de efect, dar si tare gustoasa cu asa combinatie de aluat fraged, cu nuca in el, aluat de bezea cu nuca de cocos, gem dulce-acrisor de caise si jeleu dulce-acrisor de visine. Am vazut ca Vladutz, bucatarul de la Neatza, foloseste combinatii de aluat fraged si pandispan si tare m-a incantat ideea, drept pentru care ii multumesc pentru inspiratie! Eu am combinat altfel decat in retetele lui, dar rezultatul a fost peste asteptari de bun.
Ingrediente Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine
Aluat fraged:
2 galbenusuri
200 g unt(65%)
120 ml apa minerala
150 g zahar
150 g nuca macinata fin
1/2 plic praf de copt
1 praf sare
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
2 lingurite esenta de vanilie
faina cat cuprinde(500-600 g)
Blat de bezea cu cocos:
7 albusuri
7 linguri zahar
coaja si zeama de la o lamaie
un praf sare
100 g nuca de cocos
visine din dulceata/sirop(borcan de 275 g)
3 linguri faina
Jeleu de visine:
1 borcan dulceata de visine(275 g)
siropul in care au fost visinele de la bezea
2 linguri amidon
In plus:
275 g gem de caise