Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

Reteta culinara Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

 

Cam lung titlul, dar nu stiu cum sa ii spun altfel. Este o prajitura foarte de efect, dar si tare gustoasa cu asa combinatie de aluat fraged, cu nuca in el, aluat de bezea cu nuca de cocos, gem dulce-acrisor de caise si jeleu dulce-acrisor de visine. Am vazut ca Vladutz, bucatarul de la Neatza, foloseste combinatii de aluat fraged si pandispan si tare m-a incantat ideea, drept pentru care ii multumesc pentru inspiratie! Eu am combinat altfel decat in retetele lui, dar rezultatul a fost peste asteptari de bun.

Ingrediente Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

Aluat fraged:

2 galbenusuri

200 g unt(65%)

120 ml apa minerala

150 g zahar

150 g nuca macinata fin

1/2 plic praf de copt

1 praf sare

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

2 lingurite esenta de vanilie

faina cat cuprinde(500-600 g)

Blat de bezea cu cocos:

7 albusuri

7 linguri zahar

coaja si zeama de la o lamaie

un praf sare

100 g nuca de cocos

visine din dulceata/sirop(borcan de 275 g)

3 linguri faina

Jeleu de visine:

1 borcan dulceata de visine(275 g)

siropul in care au fost visinele de la bezea

2 linguri amidon

In plus:

275 g gem de caise

Categorii