Prajitura cu amidon si banana

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu amidon si banana

Blatul;se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu putina sare se adauga zaharul si se mixeaza incontinuare pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu telu sau o spatula de lemn.La sfarsit se pune amidonul cernut si se amesteca foarte lejer sa nu scada compozitia. Se pune intr-o tava de 20 pe 30 cm, se tapeteaza cu ulei si faina.Se lasa la cuptor 30 minute la foc mediu spre mic. Crema;se pune la foc laptele,zaharul si amidonul si se amesteca comtinu pana devine o crema,se da jos de pe foc se pune margarina si zaharul vanilat.Blatul il taiem pe jumatate, punem crema calda si bananele taiate rondele,apoi punem partea cealanta de blat. Se poate orna cu frisca sau cu crema,daca ornam cu crema se pun 3 sferturi intre blaturi si restu se opreste pentru ornat.Se poate face in forma de tort si de prajitura, eu am facut ambele(vezi foto),este foarte buna si racoroasa.

Ingrediente Prajitura cu amidon si banana

Blatul:

6-oua

200g-zahar

200g-amidon alimentar

esenta de vanilie.

Crema:

1/2ml-lapte

200g-zahar

2-3linguri-amidon alimentar

200g-margarina

2-3-banane

frisca pentru ornat

3plicuri-zahar vanilat.

Categorii