Prajitura cu aroma de citrice

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu aroma de citrice

1. Se prepara blatul alb, amestecand albusurile separate cu un praf de sare si apoi cu zaharul turnat treptat, coaja rasa. Se incorporeaza galbenusurile frecate putin cu ulei apoi se adauga faina cernuta. Coaceți blatul aproximativ 20 de minute. la foc potrivit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se desprinde de hârtie cu ajutorul unei lame de cuțit și se lasă să se răcească bine. La fel procedam si cu blatul de cacao, doar ca amestecam faina cernuta cu cacao. 2. Amestecați smântâna cu brânza de vaci și zahărul pudră până obțineți un amestec cremos, adăugați restul de coajă rasă și gelatina hidratată în 75 ml apă rece apoi topită (nu fiartă) într-o baie de mare și încorporată în crema, intr-un fir subtire, inca fierbinte.3. Se monteaza prajitura intr-o tava, intr-un cadru metalic reglabil, asezand primul blat de cacao, apoi se toarna trei sferturi de crema de citrice, se vin deasupra cu blatul alb, presand usor cu mana, se toarna restul de crema de blat oprit. citrice si se presara cu miez de nuca prajit si tocat si optional fulgi de ciocolata (am avut o mana de fulgi de ciocolata alba). Se da la frigider pentru cel putin o ora sa se intareasca, dar ideal sa stea seara pana in a doua zi, cand prajitura se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si felii de mandarina. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura cu aroma de citrice

blat alb4 oua,80 g zahar,60 g faina cernuta,30 ml ulei

o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de portocala si lamaie, praf de sare

blat negru4 oua,80 g zahar,50 g faina cernuta,20 g cacao

olingurita de coaja rasa de portocala si lamaie,un praf de sare

crema400 g smantana grasa,400 g branza dulce Fagaras,un plic gelatina alimentara,300 g zahar pudra,sucul la 2 portocale,suc de la o lamaie,restul,ramas de coaja rasa de portocala si lamaie,optional fulgi de ciocolata

decor200 g miez de nuca prajit si maruntit,200 ml frisca lichida sau proaspata,cateva mandarine feliate.

Categorii