Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios
Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios - Cum se prepara Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios:
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios
Prepara o prajitura delicioasa cu banane caramelizate, perfecta pentru orice ocazie. Reteta usoara, cu ingrediente simple, gata sa te cucereasca prin gustul sau aromat Pentru aceasta Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios, ai nevoie de ingredientele urmatoare: banane, faina, zahar, oua, lapte.
Ingrediente Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios: 4 banane coapte 150 g zahar 100 g unt 200 g faina 100 g zahar brun 3 oua 150 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie un praf de sareCum se prepara Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios:
Intr-o tigaie, topeste 150 g de zahar la foc mic pana devine caramel auriu.
Adauga untul si amesteca bine.
Pune bananele taiatein jumatati in caramel si lasa-le cateva minute, pana devin aurii si moi. Pune-le deoparte.
Intr-un bol, bate ouale cu zaharul brun pana devin pufoase.
Adauga laptele, esenta de vanilie si sarea.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt, asaza feliile de banane caramelizate..
Toarna aluatul peste banane, uniformizand bine.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca usor inainte de a o rasturna pe un platou, astfel incat bananele caramelizate sa fie la suprafata.
Incearca si reteta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau reteta de Tarte tatin.
Iti recomandam si reteta de Tartă răsturnată cu portocale.
Pofta buna!
Ingrediente Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios
Ingrediente Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios:
4 banane coapte
150 g zahar
100 g unt
200 g faina
100 g zahar brun
3 oua
150 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare