Prajitura cu bezea

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu bezea

1. Amesteca sarea, zaharul si untul topit intr-un vas, adaugand si esenta de vanilie. Incorporeaza apoi faina si praful de copt. Alterneaza faina (in ploaie!) cu laptele, pe care le incorporezi concomitent in crema deja formata, amestecand foarte bine. 2. Pune albusurile de ou intr-un vas si bate-le bine, pana se formeaza o spuma. Incorporeaza-le si pe acestea in aluat. 3. Se imparte aluatul in 3, fiecare foaie urmand sa se coaca pe rand. 4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa. 4. Pentru crema, se amesteca faina cu laptele si se incalzesc la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu prinde cocoloase. Intr-un alt vas, se freaca bine margarina cu zaharul si se adauga laptele racit. Se amesteca pana se obtine o crema fina, la care se adauga zeama de lamaie si coaja rasa. 5. Se pune crema intre foi si se lasa la rece. Se consuma a doua zi.

Ingrediente Prajitura cu bezea

2 cesti cu zahar granulat

1/2 lingurita cu sare

3/4 ceasca de unt topit

1/2 lingurita cu esenta de vanilie

3 cesti cu faina

3 lingurite cu praf de copt

1 ceasca de lapte

6 albusuri de ou

la temperatura camerei

Crema

250 g unt sau margarina

1/2 litru de lapte

2-3 linguri de faina

300 g zahar pudra

zeama si coaja de la 1 lamaie

Categorii