Desert branzoaice (bascute) pufoase

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert branzoaice (bascute) pufoase
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert branzoaice (bascute) pufoase
Cele mai bune și mai pufoase brânzeturi! Fă-le și nu vei regreta! Reteta este cat se poate de simpla, doar timpul de fermentare este impedimentul!
500 g.faina 25 g.drojdie uscată 200 g. Lapte 2 oua 80 g.unt 80% grăsime coaja de lamaie putina sare Umplere: 300 g. Brânză de vaci bine scursă , 70 g.zahar 2 oua 1 vanilie coaja de lamaie câteva stafide sau merișoareIncepem prin a incinge laptele pe foc, cu zaharul si untul, dar fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca putin.
Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata), apoi adaugam compozitia cu lapte, oua, coaja de lamaie, sare, si framantam pe robot 10 minute. Adaugam din cand in cand putina faina in afara de cea cantarita, pana se desprinde compozitia de pe bol. Se lasa la dospit 1-2 ore pana se dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe un fund de lemn si intindem o foaie pe care o impartim in 12 bucati egale. Umpleți fiecare pătrat cu o lingură din compoziție, apoi sigilați două colțuri opuse, strângând ușor și udând cu puțină apă.
Asezati-le in tava de aragaz pe hartie de copt si mai lasati la crescut 15-20 de minute. Se unge cu un galbenus + o lingura - doua de lapte. Coacem 20 de minute sau pana se rumenesc usor deasupra!
Ingrediente Desert branzoaice (bascute) pufoase
500 g.faina
25 g.drojdie uscata
200 g.lapte
2 oua
80 g.unt 80%grasime
coaja lamaie
putina sare
Umplutura:
300 g.branza de vaci bine scursa
,70 g.zahar
2 oua
1 vanilie
coaja de lamaie
cateva stafide sau merisoare