Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri. Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti,apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot. Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate. Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Blat (forma cu diametrul de 22 cm):

200 g biscuiti maruntiti la robot

200 g miez de nuca prajit si maruntit

200 g unt sau margarina topita

Crema 1:

150 ml frisca lichida

fructe de ananas maruntite si scurse din compot

un plic de gelatina(10 g)

Crema 2:

200 ml frisca lichida

1 lingura de nes decofeinizat

1 plic de gelatina

intre creme

200 g piscoturi

siropul ramas de la compotul de anan

decor mantie krantz

o cescuta de zahar

o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita

2 oua

Categorii