Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat, cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce, cel dinainte a fost incorporat. Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta. Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor. Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!! Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

(3 blaturi rotunde diam=22 cm)

1 pachet de margarina

200 g amidon de porumb

250 g faina

1 ou+3 galbenusuri

3 pliculete de zahar vanilat

150 g zahar

crema:

100 g ciocolata alba

100 ml frisca lichida

5 linguri de lapte praf

100 g nuca de cocos deshidratata

decormargine

inimioare umplute cu crema de coco

o lingura de nuca de cocos deshidratata si cateva tablete de ciocolata alba topite

Categorii