Instructiuni de preparare
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Umplutura de branza: Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul. Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm. Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata. Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor. Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Budinca de vanilie: Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat. Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam. Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos. O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim. Sa aveti pofta!