Prajitura cu branza si piersici

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu branza si piersici

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta. Jumatatile de piersica le facem felii. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm. Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile. La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim! Sa aveti pofta dragilor!

Ingrediente Prajitura cu branza si piersici

Pentru blat:

100 gr unt

1/2 cana zahar

1 ou

1/2 cana lapte

2 linguri si 1/2 cacao

1 cana rasa cu faina

2 lingurite praf de copt

2 lingurite esenta de rom

Crema:

500 gr branza de vaci

125 gr mascarpone

1/2 cana zahar

2 oua

coaja rasa de lamaie

4 jumatati de piersici din compot

fara pielita

zahar pudra

Categorii