Prajitura cu bulion

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga. Daca mai este necesar, adaugati inca 20-30 gr faina, asta depinde si de faina pe care o folositi… Puneti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 minute. Pentru crema: puneti laptele la foc intr-o cratita mai mare impreuna cu zaharul. Cand laptele fierbe, adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel tip para. Cand s-a ingrosat, adaugati untul rece taiat cuburi, amestecati pana untul se topeste. Opriti focul si adaugati aromele, respectiv coaja de lamaie si siropul de trandafiri, in cazul meu. Acoperiti cu folie de prospetime si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Scoateti aluatul din frigider si-l taiati in patru. Luati cate o bucata de aluat, puneti putina faina pe masa de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Coaceti foile timp de 7-8 minute pe dosul tavii fara sa ungeti cu ceva tava. Inainte de coacere se inteapa alutul din loc in loc cu o furculita. Pentru cuptorul meu au fost suficiente 7 minute… Lasati foile sa se raceasca. Pentru asamblare: puneti o foaie de copt in tava in care ati copt foile. Adaugati o foaie, jumatate de crema, intindeti crema in strat uniform, adaugati alta foaie. Peste a doua foaie punem gemul/dulceata, apoi foaie, restul de crema, iar la final ultima si cea mai frumoasa foaie. Inveliti prajitura cu marginile foii de copt, deasupra puneti o folie/punga si ca sa stea putin presata puneti o greutate(eu pun carti). Se da la frigider pana a doua zi, se pudreaza cu zahar pudra(optional), se portioneaza si se serveste. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se fragezesc mai mult foile. In pozele din imagine am folosit gem de capsuni, iar arome: vanilie, coaja de lamaie si portocala.

Ingrediente Prajitura cu bulion

Pentru foi:

100 ml ulei de floarea soarelui

80 gr zahar brut sau 4 linguri(1 lingura are aproximativ 20 gr)

200 ml suc gros de rosii(passatta)

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

zeama de la jumatate lamaie

400-420 gr faina

Pentru crema:

1,5 litri lapte dulce

80 gr zahar brut sau 4 linguri

200 gr griș de grau

50 ml sirop natural de trandafiri eu am folosit de la &bdquoBunatati din natura&rdquo

1 plic de coaja de lamaie de la Dr. Oetker

200 gr unt gras 80%

In plus: 1 borcan de gem de caise sau o dulceata mai groasa(300-400 gr)

Categorii