Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Reteta culinara Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Voiam ceva dulce si habar nu aveam ce o sa iasa, stiam ce am prin frigider , camara si cam atat . Ma mancau degetele sa incerc o forma de silicon pe care am primit-o de la Adinuta San.
piscoturi 26 buc pentru insiropat piscoturi 100 g nesscafe latte 200 ml lapte dulce cald Crema 5 oua 2 linguri zahar 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 150 g ciocolata alba Callebaut 250 g mascarpone esenta de vanilie bourbon 2 linguri zahar farin 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 10 g gelatina cacao pentru pudrat forma de silicon cu diametru de 26 cmCrema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am omogenizat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 250 g mascarpone si 2 linguri de zahar farin pana am obtinut o crema consistenta. In aceasta crema am incorporat crema de oua si ciocolata, la final am adaugat esenta de vanilie bourbon.
Intr-un recipient inalt am pus 100 g de nesscafe latte si 100 ml lapte cald si cu ajutorul unui blender am obtinut un amestec spumos pe care l-am mai diluat cu lapte cald si in care am inmuiat piscoturile.
Asamblare : Am turnat crema obtinuta in forma de silicon, apoi am imuiat piscoturile, o parte le-am rupt bucatele mai mici si le-am incorporat in crema, restul le-am asezat deasupra, peste am asezat o folie alimentara si am presarat usor sa faca aderenta cu crema, am dat forma la congelator pentru cateva ore ( 4-5 ore sau peste noapte la congelator). Am scos prajitura din forma si am pudrat-o cu cacao.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
piscoturi 26 buc
pentru insiropat piscoturi
100 g nesscafe latte
200 ml lapte dulce cald
Crema
5 oua
2 linguri zahar
200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
150 g ciocolata alba Callebaut
250 g mascarpone
esenta de vanilie bourbon
2 linguri zahar farin
300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
10 g gelatina
cacao pentru pudrat
forma de silicon cu diametru de 26 cm