Prajitura cu cirese semi amare
Reteta culinara Prajitura cu cirese semi amare din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu cirese semi amare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu cirese semi amare
O prajitura cu care nu dai gres niciodata, rapida, pufoasa si cu 1001 combinatii de fructe. Mi-au ramas cateva cirese semi amare dupa ce am facut dulceata si m-am gandit sa le transform intr-o prajitura. Ca o sarita ce sunt am numarat cate cirese am pus in prajitura, nici mai mult nici mai putin de cat 150 de cirese :))))))))))))))))))))))))))))))))))
4 oua M 250 g zahar 220 g faina 40 ml apa 35 ml ulei un praf de sare cirese semi amare - 150 (nu e nevoie sa le numarati, eu am un fix de le-am numarat) optional zahar farin pt. pudratMai intai am scos samburii de la cirese si le-am lasat la scurs,desi nu a fost nevoie ca nu au avut zeama multa. Am separat albusurile de galbenusuri, peste albusuri am pus un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu uleiul, apa si restul de zahar si le-am mixat bine. Am adaugat amestecul obtinut in albusuri, am omogenizat, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat o tava patrata cu hartie de copt ( 24/24 cm) am pus compozitia in tava, am asezat ciresele pe toata suprafata compozitiei. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25-30 min sau pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, se poate pudra cu zahar farin.
Ingrediente Prajitura cu cirese semi amare
4 oua M
250 g zahar
220 g faina
40 ml apa
35 ml ulei
un praf de sare
cirese semi amare - 150 (nu e nevoie sa le numarati, eu am un fix de le-am numarat)
optional zahar farin pt. pudrat