Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca, adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. Crema de branza o amestecam cu smantana si le adaugam in compozitia de oua, mai mixam putin si adaugam esenta de vanilia cu zaharul vanilat, iar la sfarsit, adaugam faina cu amidonul si praful de copt cernute impreuna si mixam pana omogenizam bine totul. Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda de 26 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei si faina, apoi dam tava la cuptor, pentru 45-50 min sau pana cand este frumos rumena deasupra. Intr-un ibric, punem fructele (pe care le-am lasat sa se decongeleze) cu zaharul si siropul, apoi le punem pe foc pana se topeste tot zaharul. Amidonul il amestecam cu apa, apoi luam 2 linguri din siropul cald lasat de fructe si amestecam pana cand observam ca s-a ingrosat. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cand prajitura s-a copt, o lasam 10 minute in cuptor, cu usa intredeschisa (pentru a nu se lasa deodata), iar cand s-a racorit, decoram cu fructele de padure ( care pot fi caldute). Un super dulce pentru masa de Paste, care poate fi inlocuit cu Pasca traditionala!

Ingrediente Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

4 oua

250 g zahar

un praf de sare

500 g crema de branza (fromage frais)

2 plicuri zahar vanilat

esenta de vanilie

100 g smantana

100 g faina

50 g amidon de porumb (maizena)

1 lingurita praf de copt

Pentru fructele de padure:

240 g fructe de padure congelate

3 linguri sirop din cirese negre (optional)

4 linguri zahar

3 lingurite amidon + 3 linguri apa

Categorii