Prajitura cu crema de lamaie

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de lamaie

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. Crema: Ouale, zaharul si faina le-am amestecat "in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si am amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare. Crema am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.

Ingrediente Prajitura cu crema de lamaie

Foi: 500 g faina

2 oua

150 ml lapte

80 g zahar (mai putin am pus eu)

o lingurita bicarbonat

6 linguri ulei

Crema: 1 l lapte

7 linguri zahar

200 g margarina

10 linguri rase faina

zeama de la o lamaie si jumatate

3 oua

Categorii