Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Blatul: Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii. Crema: Se face in doua etape. Prima etapa: Pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele (500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc, se va topi repede. Da laptele la o parte. Etapa a doua: Ouale, plus 2 linguri zahar, se mixeaza bine pana devin spuma. Adauga 3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele (150 ml) si mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin. Asamblare: Taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema. Topping de caramel: Caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt. Lasa la topit. Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie.

Ingrediente Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Blat:

4 oua

6 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri apa

6 linguri faina (mai rase)

un praf de copt

razatura de coaja portocala

un praf de sare

Crema:

8 linguri zahar

500 ml lapte + 150 ml lapte

3 oua

2 linguri zahar

3 linguri amidon

180 g unt

2-3 picaturi esenta de portocala

Topping de caramel:

2 linguri zahar

50 g unt

Categorii