Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Timp de preparare 4 ore si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor. Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170 grade C. Crema: Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul si macul. Apoi se racoreste atat cat sa putem adauga gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca cat sa nu se inchege. Branza se mixeaza impreuna cu frisca si se amesteca cu laptele. Intindem crema peste blatul rece. Dam prajitura la rece cateva ore. Siropul pe care eu l-am avut era foarte gros de aceea l-am diluat cu apa. Se adauga gelatina hidratata si topita.Turnam cu grija jeleul peste crema si dam din nou la rece.

Ingrediente Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Blat:

6 oua

120 gr zahar

120 gr ciocolata neagra

4 linguri faina

4 linguri cacao

1 praf de copt

Crema:

200 ml lapte

100 gr mac

100 gr zahar to

100 gr zahar pudra vanilat

30 gr gelatina

400 gr branza dulce

Jeleu:

400 ml sirop de visine

200 ml apa

30 gr gelatina

Categorii