Prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

Reteta culinara Prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

 

''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE
Blat -tava 34/23 cm 6 albusuri 200 g zahar 100 g faina 150 g nuca prajirta si macinata Crema 3 oua 50 g zahar piure de piersici - piersicile dintr-un borcan de 800 g cu compot de piersici 100 g ciocolata alba Callebaut 5 foi gelatina 200 ml smatana pentru frisca 250 g mascarpone 50 g zahar farin Krant ( am facut mai mult ca-mi place sa mai si rontai ) 200 g zahar tos 200 g alune de padure prajite

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins cuptorul la 170 grade si am bagat tava la copt pentru 20-25 min, nu mai mult ca se usuca blatul prea rau. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit. Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara am asezat blatul racit si m-am apucat de crema.

Crema : Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul farin si mascarponele. Foile d egelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am pus ouale intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si am batut bine cu un tel, am pus in blender piersicile din compot si le-am mixat, apoi le-am adaugat peste oua. Am asezat castronul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu cca 7-8 min, apoi am adaugat ciocolata. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit toata. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema de piersici. Crema de piersici am incorporat-o in crema de mascarpone . Am lasat cca 30 min dupa care am turnat crema peste blat si am lasat prajitura la rece cateva ore.

Krant: Am pus zaharul intr-o craticioara si am amestecat continuu sa nu se arda, devine amar daca se arde rau, cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat alunele prajite, le-am incorporat bine in zaharul ars, am uns un fund cu ulei si am turnat tot amestecul pe fund, intinzand bine pe toata suprafata fundului, am lasat sa se raceasca bine. Apoi am maruntit krantul si l-am presarat peste prajitura. Am portionat prajitura a doua zi.

Ingrediente Prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

Blat -tava 34/23 cm

6 albusuri

200 g zahar

100 g faina

150 g nuca prajirta si macinata

Crema

3 oua

50 g zahar

piure de piersici - piersicile dintr-un borcan de 800 g cu compot de piersici

100 g ciocolata alba Callebaut

5 foi gelatina

200 ml smatana pentru frisca

250 g mascarpone

50 g zahar farin

Krant ( am facut mai mult ca-mi place sa mai si rontai )

200 g zahar tos

200 g alune de padure prajite

Categorii