Prajitura cu crema de portocale

Reteta culinara Prajitura cu crema de portocale din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu crema de portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema de portocale

 

Multumesc Mirela pentru reteta de foi.  

 

INGREDIENTE
 Aluat pt foi 300 g albusuri 250 g zahar 100 ml ulei 100 g iaurt cu 10% grasime 300 g faina 50 g cacao 1 pliculet praf de copt un praf sare 120 ml apa clocotita Crema de portocale 250 ml zeama de portocale proaspat stoarse 250 ml suc santal de portocale rosii 100 g zahar 80 g amidon 150 g lapte condensat  200 ml smatana pentru frisca Decor ciocolata alba topita feliute de portocala

Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Iaurtul l-am amestecat cu uleiul apoi l-am incorporat in bezea. Faina, cacao si praful de copt ;e-am cernut apoi le-am incorporat in bezea, la final am adaugat apa clocotita si am amestecat bine. Am impartit aluatul in doua parti egale, eu l-am cantarit. Am turnat jumatate de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat pe cat posibil de uniform ( trebuie sa pun aragazul la boloboc ca nu prea sta drept ) Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt foaia cca 12 min. Am procedat la fel si cu a doua foaie. Am scos foile din cuptor, am udat un pic blatul de lucru si am asezat foaie pe blat, cu ajutorul unui cutit am desprins foaia de hartia de copt.Am lasat foile sa se raceasca bine, am taiat marginile sa fie cat mai egale foile apoi le-am taiat pe din doua , obtinand astfel 4 foi lungi.

Crema de portocale : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si 100 ml din sucul de portocale. Restul de suc l-am pus sa fiarba, cand a dat intr-un clocot am turnat peste amestecul din castron. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am acoperit castronul cu folie alimentara si am lasat sa s eraceasca bine. Apoi am mixat cca 5-6 min dupa care am adaugat laptele condensat, am continuat sa mixez cca 5-6 min, la final am adaugat si smantana, mixand pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Pe o tava am asezat prima foaie am intins o parte din crema, peste crema am asezat a doua foaie, am presat un pic sa se faca aderenta, peste foaiea am intins iar un strat de crema, am asezat a treia foaie, la fel am presat un pic si am intins restul de crema, peste care am asezat ultima foaie, am presat si am dat prajitura la rece pana a doua zi sau cateva ore. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte. Am topit ciocolata alba si am decorat fiecare bucata in parte, am decorat cu cate o bucatica mica de portocala.

 

Ingrediente Prajitura cu crema de portocale

 Aluat pt foi

300 g albusuri

250 g zahar

100 ml ulei

100 g iaurt cu 10% grasime

300 g faina

50 g cacao

1 pliculet praf de copt

un praf sare

120 ml apa clocotita

Crema de portocale

250 ml zeama de portocale proaspat stoarse

250 ml suc santal de portocale rosii

100 g zahar

80 g amidon

150 g lapte condensat 

200 ml smatana pentru frisca

Decor

ciocolata alba topita

feliute de portocala

Categorii