Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie
Instructiuni de preparare Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie
Bati spuma albusurile galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul in albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor
Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt coci la foc potrivit aprox 30mincand e rece,tai blatul in doua
Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron. Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe)se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere
Se baga la frigider pt cel putin 3-4ore se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea
Intr-un castron topim la bain marine 100gr ciocolata amaruie,4linguri zahar, 120gr unt se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul iese o glazura pufoasa si buna asezati frumos peste prajiturica.
Ingrediente Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie
blat
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de cafea
o lingurita praf copt
o lingura apa
o lingura ulei
5-6 linguri faina
un varf de cutit sare
CREMA
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata cu lapte
o lingura miere