Prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Reteta culinara Prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

 

Am pregatit o prajitura tare faina, cel putin aromele s-au combinat grozav: blat cu unt de arahide, crema straciatella la care am adaugat cateva visine (pentru ca am dorit sa aiba si ceva fructe), iar deasupra un strat de krantz de migdale tare fain! Ne-a placut enorm!

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar brut 2 linguri pline cu unt de arahide 70 ml lapte 5 linguri faina 1 lingura cu varf pudra de rascove 1 lingurita esenta rom 1 lingurita praf de copt un praf de sare Pentru crema straciatella: 300 gr crema de branza 3 linguri zahar pudra 100 ml frisca lichida 100 gr ciocolata neagra visine fara samburi (de la borcan, congelator, compot) 3 foi de gelatina (5 gr) Pentru krantz: 100 gr migdale 4 linguri rase zahar brut Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si esenta de rom. Incorporati faina, pudra de rascove, praful de copt, cernute inainte. Le amestecati toate cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 18 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute.Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Crema straciatella: Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata rupta bucati o puneti in blender, pulsati de cateva ori pana este maruntita, dar sa ramana si bucati mai mari. Frisca rece o mixati cu telul de la blender, dar sa nu fie batuta prea tare, ci mai spumoasa. Mixati crema de branza cu zaharul pudra, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. Scurgeti foile de gelatina de apa, le topiti pe baie de aburi. O puneti peste crema, amestecati bine cu paleta. La final incorporati ciocolata maruntita. Blatul rece il asezati pe un platou, puneti folie acetata (daca aveti) si un inel detasabil. Puneti 2 linguri de crema, o nivelati, apoi asezati visine, dar mai mult pe mijloc. Acum puneti si restul de crema, o nivelati si dati prajitura la rece 3-4 ore. Pregatiti krantz-ul in acest timp: Puneti migdalele intr-o tigaie si le rumeniti usor. Intr-o cratita mai groasa puneti zaharul brut, transferati pe foc. Cand zaharul este complet topit, aveti grija sa nu se arda, adaugati migdalele, amestecati bine, sa fie toate acoperite de zahar si le luati de pe foc. Pe un tocator asezati o bucata de hartie de copt si puneti migdalele caramelizate, rasfirate. Le lasati sa se raceasca, apoi rupeti bucati, le puneti in blenderul cu cutit si le maruntiti. Scoateti prajitura de la rece, indepartati inelul detasabil si folia. Presarati deasupra krantz de migdale. Eu am pus si cirese la decor, tinand cont ca nu sunt acum visine proaspete. Este gata de servit. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar brut 2 linguri pline cu unt de arahide 70 ml lapte 5 linguri faina 1 lingura cu varf pudra de rascove 1 lingurita esenta rom 1 lingurita praf de copt un praf de sare Pentru crema straciatella: 300 gr crema de branza 3 linguri zahar pudra 100 ml frisca lichida 100 gr ciocolata neagra visine fara samburi (de la borcan, congelator, compot) 3 foi de gelatina (5 gr) Pentru krantz: 100 gr migdale 4 linguri rase zahar brut

3 oua

3 linguri zahar brut

2 linguri pline cu unt de arahide

70 ml lapte

5 linguri faina

1 lingura cu varf pudra de rascove

1 lingurita esenta rom

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

300 gr crema de branza

3 linguri zahar pudra

100 ml frisca lichida

100 gr ciocolata neagra

visine fara samburi (de la borcan, congelator, compot)

3 foi de gelatina (5 gr)

100 gr migdale

4 linguri rase zahar brut

Categorii