Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao
Reteta culinara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao
Incerc sa-mi consum albusurile din congelator. Sincer nici nu stiu cum de am reusit sa fac prajitura dupa ce am stat de dimineata pana pe la orele 16 in gradina, noroc ca a inceput sa ploua ca altfel nu mai faceam eu prajitura.Dar ce mai conteaza cum si cand am facut-o, important ca avem si ceva dulce pentru o duminica relaxanta ( sper eu, dar cine stie ce mai facem, asta daca nu ne salveaza ploaia).
Foi de bezea cu nuca si cacao - tava de la aragaz 338 g albusuri congelate si lasate de cu seara sa se dezghete 338 g zahar 250 g nuca prajita si macinata 50 g cacao un praf de sare Crema 250 g mascarpone ( cantarita a avut doar 235 g, restul nu stiu unde a disparut) 130 g lapte condensat 150 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime ciocolata neagra rasa - mi-am ras o parte din rama de la tabloul de ciocolata, tablou pe care l-am primit de la finiAlbusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ), am adaugat un praf de sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul in 3-4 transe si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am macinat nuca prajita, apoi am amestecat-o cu cacao si am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt, am impartit compozitia in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi . Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 15 min ( acum depinde de cuptorul fiecaruia ) foaia e coapta cand se desprinde usor pe margine de foaia de copt. Am scos din tava foaia de copt cu tot cu foaia de bezea si asa calda am dezlipit foaia de bezea de foaia de copt cu ajutorul unui cutit lung . Am procedat la fel si cu a doua foaie, apoi am taiat marginile, am masurat foaia dupa ce am taiat marginile 34 cm pe 26 cm, am impartit in doua foi egale, 17 cm pe 26, la fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 foi egale.
Crema : Toate ingredientele pentru crema au fost reci de la frigider. Mai intai am mixat mascarponele cu laptele condensat. Separat am mixat smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am incorporat frisca in crema de mascarpone.
Asamblare : Am asezat prima foaie din cele patru, am intins un strat de crema apoi am ras ciocolata neagra, peste am asezat a doua foaie, crema si ciocolata rasa, foaia a treia , crema si ciocolata rasa, am asezat si ultima foaie, am intins crema ramasa si am ras ciocolata. Apoi am portionat prajitura in 16 bucati.
Ingrediente Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao
Foi de bezea cu nuca si cacao - tava de la aragaz
338 g albusuri congelate si lasate de cu seara sa se dezghete
338 g zahar
250 g nuca prajita si macinata
50 g cacao
un praf de sare
Crema
250 g mascarpone ( cantarita a avut doar 235 g, restul nu stiu unde a disparut)
130 g lapte condensat
150 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime
ciocolata neagra rasa - mi-am ras o parte din rama de la tabloul de ciocolata, tablou pe care l-am primit de la fini