Prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

Reteta culinara Prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

 

Rețete de Paște

Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si tripla 150 g albus de ou 150 g zahăr tuse 150 g alune prajite si tocate grosier 1 lingura amidon aproximativ 30 g un vârf de cuțit de sare Frisca 400 ml frisca 3 plicuri de zahar vanilat Crema de ciocolata neagra 200 g ciocolată neagră Callebaut 250 g mascarpone 100 g pulbere veche esență de vanilie 200 g frisca mai usor Crema de ciocolata alba si ness 200 g ciocolată albă Callebaut 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 4 lingurite de ness 200 g frisca mai usor

Foile de bezea: Am amestecat bine albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa amestecam, am adaugat si amidonul, am mixat vreo 2-3 minute. La final am incorporat alunele prajite si tocate grosier. Am tapetat o tava de 36/26 cm cu hartie de copt, am intins bezeaua, am nivelat si am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, am lasat aproximativ 15 minute, apoi am redus temperatura si am lasat usa intredeschisa in cuptor. , bezeaua trebuie sa se usuce. Cand s-a copt l-am scos din cuptor, am udat blatul cu apa rece, am asezat foaia de bezea si cu ajutorul unui cutit am desprins bezeaua de tava de copt. Am lasat sa se raceasca bine. Am mai făcut la fel de două ori. Am primit 3 foi de bezea. Le-am copt cu o zi înainte de a asambla tortul.

Crema: Crema pentru frisca, rece de la frigider, am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejera.

Crema de ciocolata neagra. Intr-un bol am pus mascarpone, zaharul si esenta de vanilie, am amestecat bine, apoi am topit ciocolata si am incorporat-o in crema de mascarpone, la final am adaugat 200 g frisca usoara.

Crema de ciocolata alba cu ness. Intr-un bol am pus mascarpone cu zaharul si am amestecat bine, apoi am adaugat ness si am continuat sa amestec 2-3 min, dupa care am adaugat ciocolata topita si am amestecat 2-3 min. La final am incorporat frisca usoara.

Asamblare: am asezat prima foaie de bezea, am intins crema de ciocolata neagra (m-am oprit putin pentru decor), am asezat a doua foaie de bezea, am intins crema de ciocolata alba si ness (m-am oprit putin pentru decor), Am asezat si ultima foaie de bezea, am presat putin sa faca aderenta, am lasat tava sa se raceasca vreo 30 de minute, apoi am portionat-o si apoi am decorat-o cu crema off.

Ingrediente Prajitura cu foi de bezea si creme de ciocolata

Foi de bezea 3 buc - ingrediente pentru o foaie si se tripleaza

150 g albus

150 g zahar tos

150 g alune de padure prajite si taiate grosier

1 lingura amidon cca 30 g

un praf de sare

Frisca

400 ml smantana pentru frisca

3 pliculete de zahar vanilat

Crema de ciocolata neagra

200 g ciocolata neagra Callebaut

250 g mascarpone

100 g zahar pudra

esenta vanilie

200 g frisca batuta mai lejer

Crema de ciocolata alba si ness

200 g ciocolata alba Callebaut

250 g mascarpone

50 g zahar pudra

4 lingurite de ness

200 g frisca batuta mai lejer

Categorii