Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de intins. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (vericala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia. Pentru crema: Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam zeama se lamaie si amestecam pana omogenizam bine totul. Dam crema deoparte si o impartim in 2 parti egale. Intr-o parte punem ciocolata neagra si 100g unt, iar in cealalta parte punem coaja si zeama de la o porocala si 100g unt. Amestecam bine cremele pana la omogenizare. Pentru ansamblare: Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi crema de ciocolata, a doua foaie, crema de portocala si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile. Cand o servim presaram deasupra zahar pudra!

Ingrediente Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

10 linguri ulei

2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa

6 linguri zahar brun

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

zeama de la jumatate de lamaie

faina cat cuprinde (aprox. 500g)

Pentru crema:

800 ml lapte

8 linguri amidon de porumb

8 linguri zahar brun

zeama de la jumatate de lamaie

50g ciocolata neagra

coaja si zeama de la 1 portocala

200 g unt/margarina

zahar pudra

Categorii