Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc foi individuale in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute. Preparare crema : Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc). Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase. Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel. Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine. Taiem foile de pandispan dupa masura platoului pe care vom asambla prajitura. Pe platoul de servire punem o foaie de pandispan, un strat subtire de crema si felii de banana. Repetam asa pana terminam foile. Cu crema ramasa imbracam prajitura, apoi o tapetam cu fulgi de cocos si ornam cu fructe de padure. Se da la frigider o ora. Pofta buna !

Ingrediente Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

2 banane

1 ceasca fulgi nuca de coco

1 ceasca fructe de padure

Ingrediente foi:

4 oua

8 linguri faina

8 linguri ulei

8 linguri zahar

1 esenta vanilie

1 praf de copt stins in otet

1 varf de cutit de sare

Ingrediete crema:

4 galbenusuri de oua de casa

750 ml. lapte

150 gr. zahar

1 fiola/ plic vanilie

100 gr unt

de preferat mai gra

25 gr. faina alba calitate superioara

25 gr amidon alimentar

3 linguri mac

Categorii