Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc foi individuale in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute. Preparare crema : Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc). Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase. Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel. Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine. Taiem foile de pandispan dupa masura platoului pe care vom asambla prajitura. Pe platoul de servire punem o foaie de pandispan, un strat subtire de crema si felii de banana. Repetam asa pana terminam foile. Cu crema ramasa imbracam prajitura, apoi o tapetam cu fulgi de cocos si ornam cu fructe de padure. Se da la frigider o ora. Pofta buna !

Ingrediente Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

2 banane

1 ceasca fulgi nuca de coco

1 ceasca fructe de padure

Ingrediente foi:

4 oua

8 linguri faina

8 linguri ulei

8 linguri zahar

1 esenta vanilie

1 praf de copt stins in otet

1 varf de cutit de sare

Ingrediete crema:

4 galbenusuri de oua de casa

750 ml. lapte

150 gr. zahar

1 fiola/ plic vanilie

100 gr unt

de preferat mai gra

25 gr. faina alba calitate superioara

25 gr amidon alimentar

3 linguri mac

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura