Prajitura cu "foi de zahar ars"

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu "foi de zahar ars"

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii. pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte. ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie Deasupra se toarna glazura.

Ingrediente Prajitura cu "foi de zahar ars"

Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc

doamna!

5 oua

5 linguri de faina

5 linguri de zahar

3 linguri de nuca macinata.

CREMA:

1/2 l lapte

4 galbenusuri

4 lg. faina

150 g zahar

1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.

TOPING ZAHAR:

10 lg. zahar

GLAZURA:

4lg. cacao

4 lg. apa fierbinte

4 lg. ulei

zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Categorii